white background for slider
Et hus langt ude i skoven i Hammer Bakker.
Projektet er beliggende i Vodskov, en lille satellitby til Aalborg.
Vodskov er et mangfoldigt lille samfund hvor kendetegnet er et stort og alsidigt engagement i foreningsliv og kultur.
Bebyggelsen er et nybyggeri, bygget på en naturskøn grund midt i Hammer Bakker.
Et rustikt træhus var afsættet for det nye hus der ligger på en bakketop ude midt i skoven i Hammer Bakker.
Målet var, at huset skulle lægge sig op ad traditionen for et skovhus med traditionel geometri og materialevalg, men samtidig skulle udføres i et nutidigt formsprog og detaljering.
Huset opført som et traditionelt længehus med udhæng og synlig konstruktion i ru tømmer, og med store markante glasflader der udvisker grænsen mellem ude og inde.
Naturen opleves uforstyrret inde i huset, og på de svævende terrasser udenfor, mærkes varmen og hyggen fra husets indre.
Huset er udført i grantræ fra yderst til inderst, og den udvendige beklædning af såvel tag som facader er behandlet med trætjære.
Når en af husets staldøre åbnes, kommer en petroleumsblå farveplet til syne, som en smuk kontrast til husets jordfarver.
 

Hus i Hammer Bakker

Et rustikt træhus var afsættet for det nye hus, der ligger på en bakketop ude midt i skoven i Hammer Bakker. Målsætningen var, at huset skulle lægge sig op ad traditionen for et skovhus med traditionel geometri og materialevalg, men samtidig skulle udføres i et nutidigt formsprog og detaljering. I det spændingsfelt er huset opført som et traditionelt længehus med udhæng og synlig konstruktion i ru tømmer, og med store markante glasflader, der udvisker grænsen mellem ude og inde. Naturen opleves uforstyrret inde i huset, og på de svævende terrasser udenfor mærkes varmen og hyggen fra husets indre.

​​Huset er udført i grantræ fra yderst til inderst, og den udvendige beklædning af såvel tag som facader er behandlet med trætjære, som på varme solskinsdage giver mindelser om lugten ved en gammel norsk stavkirke. Når en af husets staldøre åbnes, kommer en petroleumsblå farveplet til syne, som kontrast til husets jordfarver.

I september 2015 blev huset præmieret af Aalborg Kommune i forbindelse med Arkitekturens Dag. I dommerkomiteens motivering står der: "Smukt beliggende i det indre Hammer Bakker ligger et lille fristed mellem skovens træer. Bebyggelsen er sympatisk i dens ydmyge væsen, der samtidig indeholder store kvaliteter i sit materialevalg og den enkle detaljering. Huset er bygget af grantræ fra yderst til inderst. Her er der indlevelse i stedets kvaliteter, hvor det er gjort muligt at bo i en smuk ramme."

  • Projekttype: Nybyggeri
  • Bygherre: Privat
  • Samarbejdspartnere: Pia Santesson
  • Status: Afleveret
  • Kontakt: Nils Pagh Andreasen
Relaterede projekter:
Loading