white background for slider
Østre Havnepark 7 - Et etageboligbyggeri med 35 lejligheder lige ud til Aalborg havn.
Projektet er beliggende i Aalborg.
Centralt i Aalborg ud til Østre Havnebassin finder man Østre Havnepark 7.
Det tidligere industriområder omkring Østre Havnebassin i Aalborg, er de sidste par år blevet omdannet til en ny bydel med forskellige typer boliger.
Østre Havnepark 7 er et etageboligbyggeri med 35 moderne og lyse lejligheder. Bygning ligger stik syd, så allerede fra middag har man glæde af solen i stuen og på altanen.
Den arkitektoniske ide er at lade det primære bygningsvolumen fremstå som en ”massiv boks af teglsten”...
.. -en solid boks hvori der fra østsiden er indsat et let, svævende og udkragende volumen af glas. Dette glas volumen fungerer som adgangsforhold og små østvendte terrasser.
Byggeriet er opført i sandfarvede teglsten, vinduerne har mørke vinduesrammer og den svævende glasvolume består af beton dæk, med påspændt klart glas.
Mod vest danner bygningen, i sammenhæng med nabobebyggelserne et læfyldt og rumligt gårdrum. Det er ud til dette rum, væk fra vejstøj, at boligernes altaner orienterer sig.
 

Østre Havnepark 7

I hjertet af Østre Havn i Aalborg ligger Østre Havnepark 7, som er et nyt etageboligbyggeri med 35 moderne og lyse lejligheder. Placeringen er central med Musikhuset og Nordkraft som naboer.

For at udnytte dagslyset af denne placering bedst muligt er projektet bygget op omkring en adgangsfacade samt soverum mod øst og en opholdszone med altaner mod vest. På den måde får beboerne glæde af at kunne vågne til solens stråler om morgenen og komme hjem til sol på terrassen om aftenen. Da bygningsvolumenet er placeret med gavl stik syd, strømmer solen ind i opholdsrum og på altaner allerede fra middag.

Den arkitektoniske ide var at lade det primære bygningsvolumen fremstå som en massiv boks af teglsten - en solid bygningskrop, hvori der er indsat et let, svævende volumen af glas. De to arkitektoniske elementer komplementerer hinanden. De skaber spænding og kontrast i facaden, så arkitekturen fremstår varieret og viser fortællingen om de forskellige funktioner i bygningen.

”Den massive boks” består af sandfarvede teglsten i varm farve. Vinduerne har mørke vinduesrammer. Det svævende glasvolumen består af betondæk-elementer, hvorpå der er spændt klar glas uden rammer. Den tynde glas uden rammer forstærker fortællingen om den fine, svævende boks kontra den tunge, massive murstensboks. På gavlen spænder glasset direkte hen foran teglstenen, så de to materialer fletter sig inden i hinanden. Det skaber et anderledes og spændende møde mellem materialerne.

Mod vest danner bygningen, i sammenhæng med nabobebyggelserne, et afskærmet og rumligt gårdrum. Et sted til samvær og hvor det uformelle møde mellem naboer kan opstå.

  • Projekttype: Nybyggeri
  • Enterpriseform: Totalentreprise
  • Bygherre: Agat Ejendomme
  • Areal: 2.600 kvm.
  • Samarbejdspartnere: HP Byg, NIRAS
  • Status: Afleveret
  • Kontakt: Rasmus S. Sørensen
Relaterede projekter:
Loading