white background for slider
Sommerhus på Strandtoften i Slagelse.
Projektet er beliggende i Slagelse på sydvest Sjælland.
Huset ligger ud til Musholm bugt, som er en del af Storebælt og få meter fra Drøsselbjerg strand.
Drøsselbjerg strand er et smuk og fredeligt område, hvor det meste af kyststrækningen er klint.
Bygningens hovedtræk er det store enkle tag, hvorunder en række forskellige bygningsvolumener og opholdsarealer/terrasser er placeret.
Den rolige tagflade medvirker til et stramt og enkelt udtryk og samtidigt giver det mulighed for etablere flere læ- og solfyldte opholdspladser.
Den bærende hovedidé består i, kraftige tværgående hovedbjælker af limtræ og derimellem langsgående spær, som er synlige nedefra.
Udvendigt bæres bjælkerne af dobbelte stålsøjler. Indvendigt er alle synlige søjler af limtræ, mens indbyggede søjler er af profilstål.
Hovedbygningen indeholder køkken, opholds- og soverum, samt baderum. Dertil er knyttet et orangeri med en muret pejs.
En anneksbygning placeres under den nederste del af taget og rummer gæsteværelser med bad/toilet.
Taget er belagt med 2-lags tagpap. Inddækninger og sternkanter i aluminium. Underbeklædninger af tagudhæng udføres i trælister.
Facader er træbeklædte med lodret profilering. Terrasser og trapper udvendig, samt gulve indvendig udføres i poleret beton.
 

Strandtoften

Ny, moderne privatbolig ved Musholm Bugt i Slagelse.

Bygningens hovedtræk er et stort, enkelt tag, der medvirker til et stramt udtryk og samtidig giver mulighed for etablering af flere læ- og solfyldte opholdspladser.

Konstruktionen understreger den bærende hovedide om enkelhed: kraftige tværgående hovedbjælker af limtræ og derimellem langsgående spær, som er synlige nedefra. Udvendigt bæres bjælkerne af dobbelte stålsøjler. Indvendigt er alle synlige søjler af limtræ, mens indbyggede søjler er af profilstål.

Hovedvolumenet indeholder køkken, opholds- og soverum, samt baderum. Dertil er knyttet et orangeri med en muret pejs. En anneksbygning under den nederste del af taget - gæsteværelser med bad/toilet. Dertil kommer et uopvarmet skur med vand og afløb for vaskemaskine. I mellemrummet mellem de to bygninger opstår en delvist overdækket terrasse med udendørs bruser og skærmvægge.

Materialeholdningen er i et for sommerhuse typisk træk og bidrager til en afslappet, rekreativ stemning.

  • Projekttype: Nybyggeri
  • Enterpriseform: Totalentreprise
  • Bygherre: Privat
  • Areal: 211 kvm.
  • Status: Under opførelse
  • Kontakt: Mads H. Lund
Relaterede projekter:
Loading