white background for slider
Tekstilparken - 34 rækkehuse og to seks-etagers punkthuse med 48 lejligheder.
Projektet er beliggende i den eventyrlige storby Odense.
Danmarks tredjestørste by, Odense, har byudvikling i fokus. I flere af byens områder opføres projektbyggerier af både større og mindre karakter.
På en historisk placering ved en nedlagt tekstilfabrik er dette projekt opført.
Alle boliger er orienteret omkring et grønt haverum. I sit arkitektoniske udtryk spiller bygningerne op mod den gamle industribygning.
Tekstilparken er kvalitets rækkehuse og lejligheder i et velfungerende og attraktivt villakvarter.
Boligerne ligger på den tidligere Nordisk Tekstil grund, der har gennemgået en stor udvikling med nybyggeri og en total renovering af tekstilfabrikkens gamle industrihal.
Bebyggelsen består af både rækkehuse, punkthuse og en ny indretning af industrihallen med REMA1000 butik og p-hus.
Boligerne disponeres med bedst mulige forhold for lys og solforhold. Rækkehusene placeres omkring en grønning, med ryg mod adgangs- og tilkørselsveje.
Havesiden fremstår roligt, og mod gadesiden dannes et byhusmiljø mellem rækkehusene og industrihallen.
Punkthusene med lejlighederne placeres på kanten af skovområdet. Mellem disse trækkes naturen ind, så overgangen mellem bebyggelse og natur opleves glidende.
Både rækkehusene og punkthusene er opført i røde teglsten, for at skabe samhørighed med den gamle industribygning.
Arkitekturen og facadeudtrykket er enkelt og funktionalistisk præcis som de gamle industribygninger i området – et udtryk som stadig fremstår moderne i dag.
For at skabe variation i facaderne er det blanke murværk kombineret med kvadratiske felter af recesmurværk.
 

Tekstilparken

På en historisk placering ved en nedlagt tekstilfabrik har vi tegnet 34 rækkehuse og to seks-etagers punkthuse med 48 lejligheder. Alle boliger er orienteret omkring et grønt haverum.

Boligerne er disponeret med bedst mulige betingelser for lys- og solfor­hold. Rækkehusene er placeret omkring en grønning, med ryg mod adgangs- og tilkørselsveje. Havesiden fremstår rolig, og mod gade­siden dannes et byhusmiljø mellem rækkehusene og industrihallen. Punkthusene med lejlighederne er placeret på kanten af skovområdet. Mellem disse trækkes naturen ind, så overgangen mellem bebyg­gelse og natur opleves glidende.

Både rækkehusene og punkthusene er opført i røde teglsten for at skabe samhørighed med den gamle industribygning. For at skabe variation i facaderne er det blanke murværk kombineret med kvadratiske felter af recesmurværk.

  • Projekttype: Nybyggeri
  • Enterpriseform: Totalentreprise
  • Bygherre: KPC/NTB
  • Areal: 8.000 kvm.
  • Samarbejdspartnere: Ingeniør’ne
  • Lokalitet: Odense - Danmark
  • Status: Afleveret
  • Kontakt: Rasmus S. Sørensen
Relaterede projekter:
Loading