white background for slider
Villa Holten - Et sommerhus på 210 kvm lige ned til Borresø.
Projektet er beliggende ved Silkeborg i midtjylland.
Villa Holten er et sommerhus, som ligger på en naturskøn grund ud til Borresø i Silkeborg.
Borresø, som er den midterste af de tre store Himmelbjerg-søer, udgør fantastisk omgivelse for dette unikke projekt.
Huset består af 160 kvm bolig, 50 kvm værksted/udhus samt 80 kvm terrasse.
Sommerhuset er disponeret således at opholds og soverum får glæde af den naturskønne udsigt.
Stue og køkken / alrum placeres i første parket mod den 180 graders udsigt. Her trækkes dagslys og udsigt trækkes maksimalt ind i huset.
Huset lægger op til socialt samvær men også mulighed for at trække sig tilbage i mindre zoner.
Fra sengen i soveværelset, kan beboerne nyde udsigten over Borresø, eller via terrassedøren gå ud på den mindre, private terrasse.
Der er arbejdet bevidst med dagslys i dette sommerhus. Alle opholdsrum og soverum har et godt indfald af naturligt dagslys.
Lyset fra vinduerne i facaden er suppleret med et behageligt ovenlys, som har den ekstra funktion at man kan kigge op i himlen fra badekaret.
Huset er holdt i en stram, enkel materialeholdning: sortmalet træ og sorte vinduesrammer.
Den enkle farveholdning er valgt fordi de skrå ovenlys, og forskydningerne i facaden allerede skaber spænding og kontrast i arkitekturen.
 

Villa Holten

Villa Holten er et sommerhus, der ligger på en naturskøn grund ud til Borresø i Silkeborg. Husets arealer fordeler sig på 160 kvm. boligareal og 50 kvm. værksted/udhus samt 80 m² terrasse.

Udgangspunktet for løsningen af opgaven var den unikke beliggenhed ved Borresø. Sommerhuset er disponeret, så opholds- og soverum får glæde af den naturskønne udsigt. Stue og køkken/alrum er placeret i første parket mod den 180 graders udsigt. Her trækkes dagslys og udsigt maksimalt ind i huset.

Hovedhuset, som udgør boligarealet, forbindes med værksted og udhuse via et gårdrum.

Dagslys
Der er arbejdet bevidst med dagslys i dette sommerhus. Alle opholdsrum og soverum har et godt indfald af naturligt dagslys. Lyset fra vinduerne i facaden er suppleret med ovenlys. Udover at ovenlys giver et behageligt lys, har de i dette hus en ekstra funktion. I det ene badeværelse kan man f.eks. ligge i badekarret og kigge op i himlen. Og så sparer det meget naturlige lys på elforbruget.

Arkitektur og materialer
Udefra ses ovenlysene som markante elementer, der stikker op over resten af husets flade tag. De har en skrå afskæring, så det ser ud, som om det flade tag er ”vippet op”. Huset er holdt i en stram, enkel materialeholdning: sortmalet træ og sorte vinduesrammer. Den enkle farveholdning er valgt fordi de skrå ovenlys, og forskydningerne i facaden allerede skaber spænding og kontrast. Der er leget med formerne i arkitekturen, og den sorte farveholdning samler formerne, så huset står, som en skulptur i det naturskønne landskab.

  • Projekttype: Nybyggeri
  • Enterpriseform: Totalentreprise
  • Bygherre: Privat
  • Areal: 210 kvm.
  • Samarbejdspartnere: Triconsult
  • Status: Afleveret
  • Kontakt: Rasmus S. Sørensen
Relaterede projekter:
Loading