white background for slider
Ny GIS station i Revsing og Nyt Stationsanlæg i Tjele ved Viborg.
Projektet er beliggende i Revsing og Tjele.
Med årelang erfaring i byggeri for Energinet.dk, blev Norconsult Arkitektur valgt som totalrådgiver for Ny GIS station i Revsing samt stationsanlægget i Tjele.
Station Revsing ligger ved Vejen, og udgør afgreningen, til og fra Vestjylland samt de store havvindmølleparker i Nordsøen.
Anlægget er et 400KV anlæg, den højeste spænding man har i Danmark. Den kraftige spænding foregår i gasisolerede rør, denne type GIS-anlæg er den først af sin art i verden.
Anlægget er udviklet og leveret af ABB i Schweitz. Norconsult Arkitektur har været totalrådgiver på bygninger og anlægsarbejder.
Skagerrak-forbindelsen består af 2 stationsanlæg, et i Kristiansand i Norge, og et i Tjele i Danmark forbundet via 140 km. søkabel og 92 km. landkabel i Danmark.
Det store stationsanlæg i Tjele, løftes op af en mørk betonbase, hvorefter den er blevet beklædt med strækmetal i forskellige anodiseringer og størrelser.
Facademotivet er bearbejdet som en landskabsabstraktion, der skaber genkendelighed og relation til det omgivende landskab – og som er med til at opløse den visuelle fremtræden.
Det samlede stationsanlæg omfatter betydelige anlægs- og konstruktionsarbejder i terræn, samt en bygning på 4733 m2. Bygningen huser ventilhaller, reaktorhal og kontrolrum.
 

GIS station i Revsing og Stationsanlæg i Tjele

2 nye anlæg er etableret for Energinet. Den øgede kapacitet skal være med til at sikre et robust el-net, der kan transportere fremtidens bæredygtige mængder fra vedvarende energikilder som vind, vand og sol.

Station Revsing ligger ved Vejen, og udgør bl.a. afgreningen til og fra de store havvindmølleparker i Nordsøen. ​Selve anlægget er et 400KV anlæg, hvilket er den højeste spænding, vi har i Danmark. Den kraftige spænding foregår i gasisolerede rør, og denne type GIS-anlæg er den første af sin art i verden. Anlægget er udviklet og leveret af ABB i Schweitz. Norconsult Arkitektur har været totalrådgiver på bygninger og anlægsarbejder.

Tjele-anlægget er en del af Skagerrak-forbindelsen, der er forbundet med sit søster-anlæg i Kristiansand i Norge via 140 km. søkabel og 92 km. landkabel i Danmark. Norconsult Arkitektur har været totalrådgiver på det store stationsanlæg i Tjele, hvor vartegnet for det nye stationsanlæg - DC-bygningen - løftes op af en mørk betonbase, hvorefter det er blevet beklædt med strækmetal i forskellige anodiseringer og størrelser. Facademotivet er bearbejdet som en landskabsabstraktion, der skaber en stærk relation til det omgivende kulturlandskab og samtidig er med til at opløse den visuelle fremtræden af det meget store bygningsvolumen.

  • Projekttype: Nybyggeri
  • Enterpriseform: Hovedentreprise
  • Bygherre: Energinet
  • Areal: 28.000 kvm.
  • Status: Afleveret
  • Kontakt: Lars Haase
  • Lokalitet: Revsing & Tjele - Danmark
Relaterede projekter:
Loading