white background for slider
Risskov Husene -Udvikling af kommunal grund til et boligområde med 47 rækkehuse og 161 lejligheder.
Projektet er beliggende i forstadskvarteret Risskov i Aarhus.
Risskov er opkaldt efter skoven Riis skov som den ligger klods op af, det er en pæn forstad til Århus, som består overvejende af villaer.
Risskov Husene ligger meget centralt i byen og har Vejlby Stadion som nabo.
Det centrale for projektet har været at skabe funktionelle, lyse og venlige boliger.
Både lejligheder, rækkehuse og det samlede område er planlagt for at sikre gode boformer og uderum til gavn for fællesskabet.
Boligbebyggelsen er med sine varierede lejlighedstyper og rækkehuse med til at skabe en alsidig beboersammensætning.
Parkhusene på 5-7 etager skærmer bebyggelsen udadtil mod gaden. Parkhusene har udtryk af mindre sammensatte punkthuse, der står skulder ved skulder.
Husene er i tegl i forskellige nuancer, der spiller sammen og på denne måde er med til at bryde den store bebyggelse ned i mindre enheder.
 

Risskov Husene

Udvikling af en kommunal grund til et boligområde med 47 rækkehuse og 161 lejligheder. Et stort have-rum samler bebyggelsen og giver gode muligheder for udeophold, fællesskab og bevægelse.

Det centrale for projektet har været at skabe funktionelle, lyse og venlige boliger. Både lejligheder, rækkehuse og det samlede område er planlagt for at sikre gode boformer og uderum til gavn for fællesskabet. Boligbebyggelsen er med sine varierede lejlighedstyper og rækkehuse med til at skabe en alsidig beboersammensætning. Lige fra pensionisten over det unge par til børnefamilien.

Parkhusene, der er bebyggelsens højeste volumener på 5-7 etager, skærmer bebyggelsen udadtil mod gaden og har udtryk af mindre sammensatte punkthuse, der står skulder ved skulder. Husene er i tegl i forskellige nuancer, der spiller sammen og på denne måde er med til at bryde den store bebyggelse ned i mindre enheder. Herved syner de som parkhuse. Opdelingen giver desuden et åbent og transparent udtryk, så landskabet flyder ind mellem husene, og skaber attraktive grønne, bolignære uderum.

  • Projekttype: Nybyggeri
  • Enterpriseform: Totalentreprise
  • Bygherre: Casa/NREP
  • Areal: 21.000 kvm.
  • Samarbejdspartnere: Arne Elkjær Ingeniører
  • Lokalitet: Risskov - Danmark
  • Status: Afleveret
  • Kontakt: Rasmus S. Sørensen
Relaterede projekter:
Loading