Beddingen 5 - Østre Havn

Beddingen 5 er en boligbebyggelse med 78 lejligheder på havnen i Aalborg. Bebyggelsen indeholder flere forskellige lejlighedstyper lige fra den studievenlige bolig på 65 m² til den rummelige flerpersoners bolig på 115 m². Det varierede udbud af lejlighedsstørrelser sikrer en mangfoldig beboersammensætning, hvilket er med til at skabe liv i området hele dagen igennem.

Det arkitektoniske koncept bygger på ideen om at arbejde med vertikale elementer og 3 volumener for at nedbryde bygningens skala og skabe variation i facaderne. Derudover trappes bygningen ned, så hver volumen er en etage lavere end den forrige. Det er de formmæssige greb, der skaber spændingen i facaderne.

For at understrege de vertikale volumener har vi arbejdet med en enkel materialesammensætning:  sandfarvede teglsten som kontrast til en mørk aluminiumsplade samt mørke vinduesrammer. Med den enkle farvesammensætning fremhæves de vertikale volumener, når der skiftes fra materiale til materiale i facaden.

  • Projekttype: Nybyggeri
  • Enterpriseform: Totalentreprise
  • Bygherre: Agat Ejendomme
  • Areal: 6.200 kvm.
  • Samarbejdspartnere: RAUNDAL & MOESBY, SWECO
  • Lokalitet: Aalborg - Danmark
  • Status: Afleveret
  • Kontakt: Rasmus S. Sørensen
white background for slider
Beddingen 5 - Et etageboligbyggeri med 78 lejligheder, alle med altan og havudsigt.
Projektet er beliggende i Aalborg.
Centralt i Aalborg ud til Østre Havnebassin finder man Beddingen 5.
Det tidligere industriområder omkring Østre Havnebassin i Aalborg, er de sidste par år blevet omdannet til en ny bydel med forskellige typer boliger.
Det arkitektoniske koncept i Beddingen 5 er at arbejde med vertikale elementer.
Der arbejdes med 3 volumener for at nedbryde bygningens skala og for at skabe variation i facaderne.
Derudover trappes bygningen ned, så hver volumen er en etage lavere end den forrige. Det er de formmæssige greb som skaber arkitekturen og spændingen i facaderne.
For at understrege de vertikale linjer er der holdt en enkel materialesammensætning. Sandfarvede teglsten til en mørk aluminiumsplade samt mørke vinduesrammer.
Bebyggelsen indeholder flere forskellige lejlighedstyper lige fra den studievenlige bolig på 65 m² til den rummelige flerpersoners bolig på 115 m².
Det varierede udbud af lejlighedsstørrelser sikrer en mangfoldig beboersammensætning, hvilket er med til at skabe liv i området hele dagen igennem.
 
Relaterede projekter:
Loading