white background for slider
Beddingen - 166 Ungdomsboliger med fjordudsigt.
Projektet er beliggende i Aalborg.
Centralt i Aalborg ud til Østre Havnebassin finder man Beddingen.
På en tidligere værftsgrund på Aalborg Østhavn står et større nybyggeri færdigt. Bygningen indeholder 166 ungdomsboliger, som alle har en fantastisk udsigt over Limfjorden.
På denne attraktive beliggenhed nær vand og Aalborg centrum, har Bolig Plus opført en bebyggelse med ungdomsboliger.
Nybyggeriet, kaldet Beddingen, refererer i sit udtryk og udformning til de lave pakhuse og høje siloer, der lå på havnefronten, da den fungerede som industri.
Beddingen er brudt op i to karakterfulde dele på henholdsvis syv og ti etager samlet omkring en øst-vestgående passage centralt placeret i anlægget.
Basen er udført med mørkbrændte teglsten som en reference til havnens lavere huse, mens de øvrige facader fremstår med pudsede flader i hvid og en varm orange farve.
Mange af boligerne har altan, som er udført i perforeret galvaniseret stål, som taler sammen med det fjordnære miljø og den industrielle historie.
 

Beddingen - Ungdomsboliger

En tidligere værftsgrund på Aalborg Østhavn er nu moderne hjem for unge mennesker. Bygningen indeholder 166 nye ungdomsboliger, som alle har en fantastisk udsigt over Limfjorden.

Det arkitektoniske udgangspunkt for opgaven tager afsæt i havnens historisk rå æstetik. Nybyggeriet, refererer i sit udtryk og udformning til de lave pakhuse og høje siloer, der lå på havnefronten, da den fungerede som industri.

Beddingen er brudt op i to karakterfulde dele på henholdsvis syv og ti etager. På den største og nordligste af bygningsdelene er der en 11. etage med fire penthouselejligheder. Boligerne er samlet i silolignende former omkring et gennemgående gangareal. Det betyder, at der flere steder er områder med opholdsnicher i gangene, hvor man kan komme helt ud til facaden og nyde udsigten gennem store vinduespartier.

Basen af Beddingen er udført med mørkbrændte teglsten som en reference til havnens lavere huse, mens de øvrige facader fremstår med pudsede flader i hvid og en varm orange farve. Mange af boligerne har altan, som er udført i perforeret galvaniseret stå – et materiale, der taler sammen med det fjordnære miljø og den industrielle historie.

Grundet beliggenheden tæt på Limfjorden er stueetagen hævet med en meter for at imødegå en eventuel øget vandstand. Lige ved indgangen er fællesrummet placeret sådan, at liv og social aktivitet er synligt, når man ankommer til Beddingen.

  • Projekttype: Nybyggeri
  • Bygherre: Plus Bolig, Aalborg
  • Areal: 8.000 kvm.
  • Samarbejdspartner: MT Højgaard
  • Status: Afleveret
  • Kontakt: Nils Pagh Andreasen
Relaterede projekter:
Loading