white background for slider
Grønnegården - modernisering, fremtidssikring og udvikling af området.
Projektet er beliggende i det sydlige Aalborg.
Målet for Hasseris Boligselskab var at fremtidssikre og udvikle Grønnegården, som er et meget tidstypisk eksempel på alment byggeri for 1970’erne.
Både indvendigt og udvendigt var manglerne store, og der var stor brug for både fremtidssikring og energioptimering som en del af den samlede helhedsplan.
Bygningerne var typiske for 70’erne og fremstod som systembyggeri i to og tre etager i betonelementer med minimal isolering.
Facade og energirenovering - Betonkonstruktion fjernes for at afbryde kuldebro, let konstruktion kobles på, bygningerne får et varieret udtryk med skift i stueetagen og på 1 sal.
Princip for udformning af facaden, gennem facade bearbejdning vises den forskellighed som allerede er i Grønnegården.
Den overordnede situationsplan er vellykket, men gaderummene og de grønne rum mellem husene trængte til modernisering.
...ligesom de grønne områder manglede fornyelse og aktivitetsmuligheder for beboere i alle aldre.
Bygningernes fysiske tilstand var for ringe i forhold til dagens standard. Renoveringen giver en attraktiv og bæredygtig boligbebyggelse med varierede boligtilbud.
Omkring en tredjedel af boligerne er ombygget til tilgængelighedsboliger, hvor alle uanset handicap kan bo.
Renoveringen af Grønnegården står færdig og viser et flot billede af en ny, tidssvarende bydel med høj kvalitet på både arkitektur og funktion..
Et billede der ligeledes er blevet anerkendt af Aalborg Kommune med en bygningspræmiering på arkitekturens dag 2018.
 

Grønnegården

Grønnegården er et tidstypisk eksempel på alment byggeri for 1970’erne med en overordnet vellykket situationsplan, men med behov for fremtidssikring i form af totalrenovering, energioptimering og opdaterede uderum.  

Norconsult Arkitektur udarbejdede med respekt for de eksisterende kvaliteter en helhedsplan for modernisering af hele boligområdet og gennemførte renoveringen som totalrådgiver.

Renoveringen har skabt en attraktiv og bæredygtig boligbebyggelse med varierede boligtilbud, som lever op til fremtidens krav for energi. Boligområdet har fået nye forbindelser til omgivelserne, så sammenhængskraften er styrket. Omkring en tredjedel af boligerne er ombygget til tilgængelighedsboliger, hvilket understøtter en varieret beboersammensætning.  

Renoveringen af Grønnegården har resulteret i en ny, tidssvarende bydel af høj kvalitet, både æstetisk og funktionelt. Et resultat, der blev anerkendt af Aalborg Kommune med en bygningspræmiering på Arkitekturens Dag i 2018.

  • Projekttype: Nybyggeri
  • Enterpriseform: Fagentreprise
  • Bygherre: Hasseris Boligselskab
  • Antal boliger: 492
  • Lokalitet: Aalborg - Danmark
  • Status: Afleveret
  • Kontakt: Joachim Morell
Relaterede projekter:
Loading