white background for slider
Biografcenter Esbjerg - Biograf med 650 sæder i 8 sale i forlængelse af BROEN shoppingcenter.
Projektet er beliggende i Esbjerg på den vestlige kyst af Jylland.
Man siger Esbjerg er Danmarks yngste by, og der er sket meget på blot 150 år, fra at havnen var omdrejningspunkt, til at man i dag kan opleve storbykvaliteter.
Centralt beliggende i Esbjerg finder man Biografcenter Esbjerg, der ligger langs jernbanen med forbindelse til BROEN shoppingcenter.
Biografcenteret, er udført som en ny bygning på søjler hen over eksisterende parkeringspladser.
Biografen forbindes til BROEN shoppingcenter via en gangbro udført i glas. Det gør, at hele terrænplanet kan anvendes til parkering.
Selve indgangen til biografcenteret og billetsalg er placeret i shoppingcenteret.
I forlængelse af den lange gangbro fra shoppincenteret, ligger bygningen med store glasfacader. En 122 meter lang gang, forbinder de otte biografsale.
Efter den lyse forbindelsesgang træder biografgængerne ind i filmens verden via den intense lukkede gang. Her er væggene røde og mørke og der er punktbelysning.
Kontrasten går igen når man møder salene og er utrolig virkningsfuld. Det giver virkelig en fornemmelse af at træde ind i et andet univers.
 

Biografcenter - Esbjerg

Biografcenter Esbjerg indeholder 650 sæder i 8 topmoderne sale. Biografen er udført som en ny bygning på søjler hen over eksisterende parkeringspladser, og forbindes til BROEN Shopping-center via en gangbro i glas. Det bevirker, at hele terrænplanet kan anvendes til parkering, fodgængerfelt og rampe op til parkering på Shopping-centerets tag.

Indgangen med billetluge til biografcentret er placeret i shopping-centret. Når biografgængerne har købt billetter, bliver de ført via den 17 meter lang gangbro med store glasfacader på første sal og videre ud til tilbygningen og en 122 meter lang gang, der forbinder otte moderne biografsale.

Fra den lette gangbro med glas på begge sider er der kig ned på gadeniveau. Det skaber transparens og sammenhæng mellem biografcentret og det omkringliggende byrum.

Efter ankomsten i den lyse forbindelsesgang træder biografgængerne ind i filmens verden via den intense lukkede gang. Kontrasten er virkningsfuld og giver virkelig en fornemmelse af at træde ind i et andet univers. I denne gang er væggene røde og mørke og med punktbelysning for at understrege stemningen.

Biografcentrets ansatte har en stor vestvendt altan med udsigt ud over banegårdsarealet til deres rådighed. 

  • Projekttype: Nybyggeri
  • Enterpriseform: Totalentreprise
  • Bygherre: AGAT EJENDOMME
  • Areal: 3.500 kvm.
  • Samarbejdspartnere: NEM BYG, Ingeniør´ne
  • Status: Afleveret
  • Kontakt: Rasmus S. Sørensen
Relaterede projekter:
Loading