white background for slider
Trøjborg Centret - moderniseret og 5.000 kvm. nyopførte boliger.
Projektet er beliggende i bydelen Trøjborg i Aarhus.
Trøjborg er et gammelt arbejderkvarter, men er i dag langt mere moderne, og huser en del kunstnere, arkitekter og studerende.
Trøjborg Centret er et shoppingcenter, som blev opført i 1976.
I forbindelse med modernisering er butiksarealet blevet udviget mod Nordre Ringgade og Otte Ruds Gade. På taget er opført 5.000 kvm etageboliger.
Butiksarealerne i stueetagen er generelt moderniseret og arealet er udvidet, så der er blevet god plads til cafe´er og spisesteder.
Ovenpå centret ligger fra 2-5 etager boliger placeret som randbebyggelse langs Otte Ruds Gade og Aldersrovej.
Butikscenterets eksisterende bærelinjer har bestemt inddelingen af boligerne, og har givet et positivt aftryk på udformningen.
Den forskydning der sker mellem boligerne giver en flot variation i facaden. Boligernes altaner følger forskydningerne hvilket skaber private zoner.
Gulbrune teglsten erstatter centerets oprindeligt røde teglsten. Den nye teglsten matcher de originale teglsten som findes i områdets facader.
Beboerne har fælles opholdsarealer i form af tagterrasser og taghave over den resterende del af centeret.
 

Trøjborg Centret

Norconsult Arkitektur har i samarbejde med NREP moderniseret og udvidet butiksarealet, opført i 1976.  På taget er opført 5.000 m² boliger.

Butiksarealerne i stueetagen er generelt moderniseret og arealet er udvidet, så der er blevet god plads til cafeer og spisesteder. Derudover har centret fået to nye indgange, og vi har tilføjet to store ovenlys, som lader dagslys strømme ned i centeret, så rummet fremstår lyst og venligt.

Gulbrune teglsten erstatter centerets oprindeligt røde teglsten. Den nye teglsten matcher de originale teglsten, som findes i områdets baggårde og facader. Det giver et harmonisk og imødekommende helhedsindtryk af Trøjborg-centret, der nu i højere grad indskriver sig i sine omgivelser.

Boliger
Ovenpå centret er etageboligerne placeret som randbebyggelser. Skitseringen af boligerne blev dikteret af de eksisterende bærelinjer i butikscenteret – et slags dogme, der medførte et positivt aftryk på udformningen: de flotte skrå linjer i boligernes delvise udkragning over butikscentret. Det skaber en forskydning mellem boligerne, der giver en flot variation i facaden. Boligernes altaner følger forskydningerne, hvilket betyder, at de vender væk fra naboen og skaber en privat zone.


Beboerne får fælles opholdsarealer i form af tagterrasser og taghave. Taghaven er en grøn og frodig oase på toppen af byen. Opholdsarealerne opdeles i offentlige arealer med siddemuligheder, plantebede i forskellige højder og legeplads samt semi-private zoner ved de lejligheder, der har direkte adgang til taghaven.

  • Projekttype: Renovering / Nybyggeri
  • Enterpriseform: Hovedentreprise
  • Bygherre: NREP
  • Areal: 11.500 kvm.
  • Samarbejdspartnere: Arne Elkjær, Schønherr
  • Status: Afleveret
  • Kontakt: Rasmus S. Sørensen
Relaterede projekter:
Loading