white background for slider
Kanalhuset Gilleleje - 20 eksklusive lejligheder og butikker i stueplan.
Projektet er beliggende i Gilleleje i det nordlige Sjælland.
Gilleleje ligger på toppen af Nordsjælland som én af nordkystens mest attraktive kystbyer, med solide fiskeritraditioner og masser af stemning.
Kanalhuset ligger placeret midt i byens charmerende kanalmiljø med butikker, kaffebarer og en kort gåtur til stranden.
Den helt unikke beliggenhed byder sjældent på moderne nybyggeri – især af boliger, så Kanalhuset er på mange måder noget helt særligt.
Stueplan indrettes som erhverv med butikker, caféer o.lign, som bidrager til et levende og mangfoldigt liv langs kanalen ved siden af kulturhuset.
Boligerne er funktionelt indrettet og via de store glaspartier fra boligerne ud mod altan eller terrasser får beboerne oplevelsen af at ude og inde smelter sammen.
Boligerne er indrettet så rummene får de mest optimale dagslysforhold og flest mulige rum får kig mod enten havet i det fjerne eller mod kanalen.
Arkitekturen tilpasser sig naturligt områdes udtryk med changerende tegl, sorte træbeklædte facader på 2. sal og røde tegltage.
Lejlighederne er fordelt i forskudte fremspring, så arkitekturen skaber en varieret facade og skalaen brydes ned så den passer til områdets øvrige bygninger.
 

Kanalhuset Gilleleje

Gilleleje er en historisk kystby, der med sin placering ved den nordsjællandske kyst har meget at byde på, men dog sjældent tilbyder moderne boligbyggeri, så Kanalhuset er på mange måder noget særligt.

Kanalhuset ligger placeret midt i byens charmerende kanalmiljø med butikker, kaffebarer og en kort gåtur til stranden. Stueplan er indrettet til erhverv, mens første og anden sal indeholder 20 moderne lejligheder.

Lejlighedernes placering i forhold til hinanden gør, at de fleste boliger får udsigt til havn og strand gennem eksisterende bebyggelse. Boligerne er funktionelt indrettet og via de store glaspartier ud mod altan eller terrasse får beboerne oplevelsen af, at ude og inde smelter sammen. Generelt er boligerne indrettet, så rummene får de mest optimale dagslysforhold og flest mulige rum får kig mod enten havet i det fjerne eller mod kanalen. På første sal indrettes en stor fælles tagterrasse for husets beboere.

Arkitektur til omgivelserne
Arkitekturen tilpasser sig områdets udtryk med changerende tegl, sorte træbeklædte facader og røde tegltage. Lejlighederne er i forskudte fremspring, så arkitekturen på den måde lever både vandret og lodret. Fremspringene skaber en varieret facade og skalaen brydes ned, så den passer til områdets øvrige bygninger.

Saddeltagene i rødmelerede tegl skaber et slægtskab med byens øvrige arkitektur og giver indtryk af, at husene altid har ligget på grunden.

  • Projekttype: Nybyggeri
  • Enterpriseform: Totalentreprise
  • Bygherre: BYR Gruppen
  • Areal: 3.500 kvm.
  • Samarbejdspartnere: ISCO, Ølgaard
  • Status: Under opførelse
  • Kontakt: Rasmus S. Sørensen
Relaterede projekter:
Loading