white background for slider
Bycenter Gilleleje - Udvikling af Gilleleje havn til kulturel og bymæssig omdrejningspunkt.
Projektet er beliggende i Gilleleje i det nordlige Sjælland.
Gilleleje er fra gammel tid en charmerende fiskerby, noget man har formået at bevare. Samtidig er det en levende kultur og handelsby.
Bycenter Gilleleje på havnen i Gilleleje, er et nyt omdrejningspunkt for både turister og lokale.
Huset rummer en række forskellige funktioner, fra butikker, sundhedshus, fitness til boliger med egen have.
Det underordner sig et Kulturhuset som støder op til byggeriet og er derfor holdt neutrale i farver og materialer.
Gulgrå tegl og mørke stål detaljer, men stadig i en skulpturel udformning, skal balancere overgangen fra Byen til det mere ekspressive Kulturhus.
Projektet Kulturhavn Gilleleje er et stort og vigtigt projekt i byens centrum. Det er derfor afgørende, at man forholder sig til den øvrige bys proportioner.
 

Bycenter Gilleleje

Norconsult Arkitektur har i samarbejde med Innovater udviklet et hus, der rummer en række forskellige funktioner: i stueetagen ligger butikker og erhverv. På første sal ligger et Sundhedshus og et fitnesscenter, mens der på anden sal er placeret seks boliger med egne haver på tagene og med udsigt over Havnen i Gilleleje.

Projektet er en del af en samlet plan kaldet Kulturhavn Gilleleje. Inspirationen er hentet i nærmiljøet: den lille by ved vandet, sommerlivet, havnen og gennem nærstudier af stedets skalaer, proportioner og rytme.

Tilpasning, volumener og proportioner
Vi har tilstræbt at skabe en moderne bebyggelse med klassiske elementer, i fuld respekt for de Gillelejes eksisterende skalaforhold. Bygningen brydes gang på gang ned i mindre stykker, så den lange bebyggelse hele tiden byder på nye oplevelser – understreget af tre gavle. Gavlene og mellemrummene byder på variation, inddelinger, ind- og udtrækninger, så den forholdsvis store bebyggelse indskriver sig i sine omgivelser og ikke fremstår som et fremmed element i en bystruktur som Gillelejes.

Arbejdet med volumener og proportioner var et tilbagevendende mantra i opgaven, ligesom det er anslået i lokalplanarbejdet. Hovedstrukturen underbygger detaljen, og detaljen skal støtte helheden i projektet.

  • Projekttype: Nybyggeri
  • Enterpriseform: Totalentreprise
  • Bygherre: Kulturhavn Gilleleje / Momentum
  • Areal: 4.700 kvm.
  • Samarbejdspartnere: STENDER, Arne Elkjær
  • Status: Afleveret
  • Kontakt: Rasmus S. Sørensen
Relaterede projekter:
Loading