white background for slider
Villa på Christiansvej i Charlottenlund
Projektet er beliggende i Charlottenlund nord for København.
Charlottenlund hører under Gentofte kommune, der bor ca. 74.830 i kommunen.
Projektet har placering midt i et historisk villaområde i Charlottenlund, omgivet af flere huse af høj arkitektonisk værdi.
Huset er i grove træk en stabling af to klodser...
...stueetagen orienterer sig mod nord-syd og 1. salen mod øst-vest.
Der er fundet inspireret i områdets materialitet og bygningsdetaljering.
Huset er tilbagetrukket fra vejen for både at skabe en rummelig sydvest vendt have og plads til en østvendt morgengård.
Ankomsten til huset foregår på den nordlige facade via den fra haven, rumligt afskærmede sti.
Indvendigt ankommer man i entréen og hvorefter man entréer husets hjerte, en høj foyér med organiske hovedtrappe.
Stueetagen er udformet som en åben planløsning, med kroge, nicher og rumlighed der giver nogen hyggelige opholdsområder.
På 1.salen ankommer man til et repós med smuk ovenlys og adgang til master-suiten med bad, samt et værelse med bad.
 

Christiansvej

Christiansvej 31 er beliggende midt i et historisk villaområde i Charlottenlund og omgivet af flere huse af høj arkitektonisk værdi. I vores tilgang til projektet har vi ladet os inspirere af materialer og bygningsdetaljer fra området med en ambition om at tilføre stedet et nutidigt arkitektonisk udtryk i dialog med omgivelserne.

Villaens hovedgreb er en stabling af 2 voluminer, hvor stueetagen orienterer sig mod nord-syd og 1. salen mod øst-vest – herved skabes også naturlige overdækninger over morgen -og aften-terrasser.
Huset opføres i håndstrøgne, gule tegl med egetræsvinduer og døre.

Huset tilbagetrækkes fra vejen for både at skabe en rummelig sydvestvendt have og plads til en østvendt morgengård. Indvendigt ankommer man i husets hjerte: en høj "foyér" med en organisk hovedtrappe til 1. sal. Stueetagen er organiseret omkring en åben planløsning med kroge, nicher og rumligheder, der tilfører hyggelige opholdszoner til den konsekvente arkitektur. På 1. salen ankommer man til en repos med smukt ovenlys og adgang til master-suiten med walk-in-closet og bad samt et værelse med eget bad. I kælderen ligger fitnessrum, bryggers, vaskerum og depoter.

  • Projekttype: Nybyggeri
  • Bygherre: Privat
  • Areal: 353 kvm.
  • Status: Under opførelse
  • Kontakt: Mads H. Lund
Relaterede projekter:
Loading