white background for slider
Frejashave - Tolv nye boliger ved Langedam i Birkerød.
Birkerød Projektet er beliggende i Birkerød i det nordlige Sjælland.
Birkerød er den største bymæssige bebyggelse i Rudersdal kommune, og en del af Region hovedstaden.
Frejashave opføres på en gammel daginstitutionsgrund, med Langedam i baghaven, en park med stor naturværdi.
De tolv nye boliger danner en fin lille bebyggelse. Boligerne er delt op i to huse, det største gives en forskydning i bygningskroppen.
Husene er orienteret så de sydvestvendte terrasser, altaner og opholdsrum får optimale solforhold.
Boligernes indgange er placeret på parksiden af husene. Her etableres en “park sti” med siddeplinte til ophold, sandkasse til leg for de mindste og cykelparkering
Der findes mange træer på og omkring grunden. Det er intentionen at bevare de største, smukkeste og bedst placerede træer.
De to huse ligger på plateauet som den gamle daginstitution har efterladt. Det omkringliggende terræn bearbejdes mindst muligt så udvalgte træer og beplantning kan bevares.
Dette principsnit viser hvorledes husene med deres placering og skala tilpasser sig konteksten.
Boligerne har et fælles ankomstrum med trappe og elevator til førstesalen. Rummet oplyses af et ovenlys.
Fra entrén i boligerne er der kig til den smukke park. Boligerne indeholder stue, køkkenalrum, badeværelse, entré, depot og henholdsvis et eller to værelser.
Boligernes primære opholdsrum åbner sig op mod henholdsvis solen fra sydvest og det skønne kig til den smukke park mod nordøst.
Facaderne holdes i tegl i en lys nuance - træ beklædning - vinduer og detaljer udføres i anodiseret aluminium.
 

Frejashave

De tolv nye boliger danner en fin lille bebyggelse. Boligerne er delt op i to bygninger, det største giver en forskydning i bygningskroppen. Opdelingen og forskydningen sikrer en god tilpasning til skalaen i området og det eksisterende terræn. Parkens grønne rum trækkes med ind over grunden. Husene placeres nænsomt i terrænet og bliver en del af det grønne.

Ankomsten til boligerne sker fra parksiden via en ny parksti. Stien rummer små ophold i form af siddeplinte og en sandkasse. Der er cykelparkering i forbindelse med indgangene til de enkelte huse.

Materialerne tager inspiration fra sin kontekst. De gule blødstrøgne teglsten giver en smuk taktil overflade, der spiller sammen med den omkringliggende natur og de eksisterende træer.  

Boligerne har et fælles ankomstrum med trappe og elevator til førstesal. Rummet oplyses af et ovenlys. Fra entréen er der kig til den smukke park. Boligerne indeholder stue, køkkenalrum, badeværelse, entré, depot og henholdsvis et eller to værelser. Boligernes primære opholdsrum åbner sig op mod henholdsvis solen fra sydvest og det skønne kig til den smukke park mod nordøst. Der er udgang til terrasse eller altan fra både køkkenalrum og stuen.

  • Projekttype: Nybyggeri
  • Enterpriseform: Totalentreprise
  • Bygherre: Erling Jensen
  • Areal: 1.724 kvm.
  • Samarbejdspartnere: Arne Elkjær A/S
  • Status: Under opførelse
  • Kontakt: Rasmus S. Sørensen
Relaterede projekter:
Loading