white background for slider
Sankelmarksgade - Unikke ungdomsboliger i bevaringsværdige bygninger.
Projektet er beliggende i Aalborg.
I en tidligere teknisk skole centralt i Aalborg midtby har Norconsult Arkitektur opført 108 ungdomsboliger.
Der har igennem hele processen været fokus på at bevare fortællingen om den gamle tekniske skole, så skolen stadig er at se og finde i bygningerne.
Den største kvalitet ved boligerne er, at de er højloftede og unikke i både indretning, udseende og størrelse, da bygningernes arkitektur har bestemt hver en krog og vinkel.
I dialog med Aalborg Kommune er en gammel, festsal med sildebensgulv og loftsudskæringer også blevet bevaret og fungerer nu som fællesrum med køkkenfaciliteter.
Nutidig energistandard har også været en stor udfordring, men med indvendig isolering og stor fokus på de tekniske løsninger, og speciallavede vinduespartier er det lykkedes.
Bevaringsværdigheden ikke kun er til stede inde i bygningen. I baggården står et flot, gammelt kastanjetræ, som der har været stor fokus på at beskytte i byggeperioden.
 

Sankelmarksgade

Transformation af en tidligere teknisk skole i en bevaringsværdig ejendom til 108 ungdomsboliger. Hver lejlighed er unik, da bygningens struktur og status som bevaringsværdig har været afgørende for design og indretning af hver bolig.

I god dialog med Aalborg Kommune er en gammel, næsten pompøs festsal med sildebensgulv og loftsudskæringer også blevet bevaret for kommende generationer og fungerer nu som et flot fællesrum med moderne køkkenfaciliteter for beboerne.

Energirenovering af de bevaringsværdige bygninger
Det at føre de gamle bygninger op til en nutidig energistandard har også været en stor udfordring. Men med indvendig isolering, stedsspecifikke tekniske løsninger, og speciallavede vinduespartier er det lykkedes at bevare de gamle bygningers udtryk og identitet.

Gårdmiljø med terrasse
Også i uderummene var der elementer, der var værd at bevare: i baggården står f.eks. et flot, gammelt kastanjetræ, som der var stort fokus på at beskytte i byggeperioden. Rundt om træet har vi lavet en stor, hævet terrasse for bedre at kunne udnytte den forholdsvis lille gård. Der er plads til cykel- og bilparkering under terrassen. Det specielle gårdmiljø til ungdomsboligerne er også én af de kvaliteter, som gør de nye ungdomsboliger i Aalborg midtby til et unikt sted.

  • Projekttype: Renovering
  • Enterpriseform: Fagentreprise
  • Bygherre: Boligselskabet af 1951 - ved PlusBolig
  • Areal: 5.000 kvm.
  • Status: Afleveret
  • Kontakt: Nils Pagh Andreasen
Relaterede projekter:
Loading