white background for slider
Havnebadet i Horsens.
Projektet er beliggende i Horsens.
Horsens er med sine godt 59.500 indbygger, en mangfoldig by i udvikling.
Havnenes udvikling har gennem de sidste årtier åbnet op for potentialet for et mere aktivt havnemiljø.
Det nye havnebad har et stort potentiale for at blive et unikt mødested, hvor vandet og solens potentialer udfoldes.
Havnebadet vil fungere som forlængelse af kajen og indbyde til aktivt at bruge havnen.
Badet ligger som et naturligt element langs kajen. De to ender forbindes med en fitnessbane/gangsti hvorfra man har udkig over havnen.
De mange bassiner tilbyder alsidigt brug; udspring, svømning, boldbassin, vinterbadning og børneområde. På taget findes en fitnessbane.
Bølgeskærmen, der beskytter anlægget mod naturens kræfter, integreres som et aktivt element i det samlede projekt.
Referencer.
 

Havnebadet i Horsens

Naturværdi, et aktivt friluftsliv og rekreative rum: den bynære havn har potentiale til at bidrage aktivt til en lang række bæredygtige tiltag, og det er denne fortælling, som det nye havnebad i Horsens indskriver sig i.

På dette sted skaber vi et unikt mødested, hvor vandets mange muligheder udfoldes og muliggør en bred vifte af aktiviteter for både foreninger og private.

Vores vision er at skabe direkte kontakt til havnen ved at give bedre adgang fra kaj til vand - og omvendt. Havnebadet fungerer som forlængelse af kajen og indbyder til aktiv brug af havnen. Her vil man kunne forlænge sin spadseretur, bruge fitnessbanen, boltre sig i vandet eller blot nyde solens stråler.

Svømmebassiner for alle aldre, udspringstårn, fitnessbane, boldbassin, sandkasse og soppebassin i aflukket børneafdeling. Vinterbadet m. saunaer forlænger badesæsonen. De mange tilbud samles i et bygningsværk indenfor havnebadets rammer og åbner op for et moderne og aktivt samlingssted.

En bølgeskærm er indarbejdet i designet som et aktivt element. Den har en beskyttende effekt og holder drift- og vedligeholdsomkostninger nede.

  • Projekttype: Nybyggeri
  • Bygherre: CASA og Horsens Kommune
  • Lokalitet: Horsens - Danmark
  • Status: Under opførelse
  • Kontakt: Mads H. Lund
Relaterede projekter:
Loading