white background for slider
Leander Domicil - Udvikling af erhvervsdomicil til design-virksomheden Leander Form.
Projektet er beliggende ved Silkeborg i midtjylland.
I et industriområder i udkanten af Silkeborg er dette flotte arkitektoniske byggeri opført.
Opgaven har været at skabe en identitet omkring virksomhedens hjemsted, i tråd med dets stærke profil.
Kontor og lagerhal er orienteret omkring en central gårdsplads, hvorfra gæster og ansatte bydes indenfor.
Kontorbygningen indeholder i princippet et stort rum. Bygningens boomerang-form og store rummøbler deler kontorrummet op.
Kontorbygningens lette og bløde karakter understreger virksomhedens identitet. Elementer beklædt med lyse trælister bryder den stramme glasfacade.
Nordfacaden er en ren glasfacade, der inviterer de bølgende marker indenfor.
Mod syd og vest er bygningen mere tillukket, hvorved unødvendigt kølebehov undgås.
Indvendigt er kontorummet præget af en råhed, idet bygningens konstruktion af galvaniserede stålrammer og trapezpladelofter fremstår synligt.
Det indre udtryk er dyrket helt ud i detaljen, og fremstår som kontrast til det bløde ydre.
 

Leander Erhvervsdomicil - Silkeborg

I udviklingen af et nyt domicil til design-virksom­heden Leander Form var fokus på at skabe en arkitektonisk identitet i tråd med virksomhedens stærke design-profil.

Leander Form udvikler børnemøbler, heriblandt den velkendte Leander Vugge, som har givet inspiration til udformningen af kontor og lagerhal, der er orienteret omkring en central gårdsplads, hvorfra gæster og ansatte bydes indenfor.

Kontorbygningen er tænkt som et møbel, hvis lette og bløde karakter understreger virksomhedens identitet. Den er i princippet et stort rum opdelt af en boomerang-form og store rummøbler. Nordfacaden er en ren glasfacade, der inviterer de omkringliggende bølgende marker indenfor. Mod syd og vest er bygningen mere tillukket, hvorved unødvendigt kølebehov undgås.

Indvendig er rummet præget af en råhed, idet bygningens konstruktion af galvaniserede stålrammer og trapezpladelofter fremstår synligt. Dette udtryk er dyrket helt ud i detaljen, og fremstår som kontrast til det bløde ydre og er med til at skabe et dynamisk arbejdsmiljø.

  • Projekttype: Nybyggeri
  • Enterpriseform: Totalentreprise
  • Bygherre: Leander Form, Silkeborg
  • Areal: 1.400 kvm.
  • Samarbejdspartnere: Stokvad og Kerstens Ingeniører
  • Status: Afleveret
  • Kontakt: Rasmus S. Sørensen
Relaterede projekter:
Loading