white background for slider
Kongens Torv - 63 ungdomsboliger, 105 lejligheder og erhverv i centrum af Odense.
Projektet er beliggende i den eventyrlige storby Odense.
Danmarks tredjestørste by, Odense, har byudvikling i fokus. I flere af byens områder opføres projektbyggerier af både større og mindre karakter.
I centrum af Odense, i gå afstand til alt ligger dette unikke projekt.
Projektet består af en trekantet afrundet karré-bebyggelse, opført ovenpå en eksisterende p-kælder. Butikker i basen og boliger ovenpå i 3-5 etager.
Som et lysende fyrtårn for enden af gågaden bidrager bygningen til en opblomstring af bymidten og understøtter den positive udvikling i Odense.
Stueetagen indeholder 3000 kvadratmeter erhverv og detailhandel, hvor blandt andet Rema 1000 er rykket ind
Med den sublime beliggenhed for enden af gågaden, er byggeriet blevet en aktiv del af det pulserende byliv.
Der er gåafstand til cafeer, restauranter og et stort udvalg af butikker, og letbanen vil i fremtiden løbe lige uden for bygningen.
Facader er opbygget som en facadekomposition af forskellige bygningstyper, med tegl som hovedelement. Vertikale tilbagetrukne spor samt skift af teglfarve.
Facaderne matcher kontekstens historiske bygninger. Teglens farve er fra en rødbrun/jordfarve-pallette, udvalgt i nuancer der bevarer en overordnet sammenhæng.
Kompleksets boliger er indrettet med en funktionel planløsning, der tilgodeser især ungdomsboligerne som har en størrelse hvor det er vigtigt at hver en m2 er udnyttet.
 

Kongens Torv

En trekantet karré-bebyggelse er opført ovenpå en eksisterende p-kælder og står nu som et fyrtårn for enden af Odenses gågadenet og bidrager til livet i bymidten.

Stueetagen indeholder 3000 kvadratmeter erhverv og detailhandel, mens boligdelen består af 63 ungdomsboliger og 105 almene lejligheder med et fælles gårdrum på 1. sal.

Bygningens facader er opbygget som en komposition af forskellige bygningstyper med tegl som hovedelement. Vertikale tilbagetrukne spor samt skift af teglfarve markerer skiftet mellem bygningstyperne. Teglen er valgt, så facaderne matcher de omkringliggende bygninger og således indskriver sig i deres historiske kontekst.

Boligerne er indrettet med en funktionel planløsning med fokus på arealoptimering, hvilket ikke mindst tilgodeser de mindre ungdomsboliger, som har en størrelse, hvor det er vigtigt, at hver en m² er udnyttet. Derudover har gode dagslysforhold i alle boliger være et omdrejningspunkt i projektet, da dagslys er en vigtig kilde til velvære i en bolig.

  • Projekttype: Nybyggeri
  • Enterpriseform: Totalentreprise
  • Bygherre: Reitan/NREP
  • Areal: 16.000 kvm.
  • Samarbejdspartnere: NJ. Gruppen, Niras, Aarhus Arkitekterne, OBH Gruppen
  • Lokalitet: Odense - Danmark
  • Status: Afleveret
  • Kontakt: Rasmus S. Sørensen
Relaterede projekter:
Loading