white background for slider
Krabbes og Gamms Vænge - Udlejningsboliger i et naturskønt bakket landskab.
Projektet er beliggende i Vejle.
Vejle er en by i vækst og har en plan om at være en magnet og samlingssted for erhvervslivet, kultur- og fritidslivet og turister.
Krabbes og Gamms Vænge ligger på en naturskøngrund med bakker og regnvandssø.
Projektet består af de to veje Gamms Vænge og Krabbes Vænge hvor boligerne snor sig ned gennem landskabet langs de to veje.
På de to veje opføres i alt 56 boliger fordelt på to boligtyper – henholdsvis en 3 værelses bolig på 96 kvm. og en 4 værelses bolig på 118 kvm.
Boligerne er fleksibelt indrettet, så de både kan placeres nord og syd for boligvejene.
Et gennemgående rum med køkken/alrum og stue sørger for at dagslyset fylder boligen fra morgen til aften. Dette er kernen i boligen.
Værelser, bad og bryggers støder op til denne kerne, som mindre intime rum.
På hver side af kernen placeres terrasser. Det giver beboerne mulighed for at følge solens gang på himlen også i uderummene.
Store glaspartier fra væg til væg i kernen lader ude og inde flyde sammen. Naturen bliver en nærværende medspiller i den rumlige oplevelse.
Der er anvendt gedigne materialer som teglsten, trælister som patinerer til flot sølvgrå farve samt træ/ alu. vinduer.
 

Krabbes og Gamms Vænge

I et naturskønt bakket landskab ligger et tæt/lavt boligprojekt med funktionelle lejeboliger. Med kun to typer planløsninger er det lykkedes at skabe fleksible boliger, som er populære i området.

Det kuperede terræn afspejler sig i boligernes gulvkoter, og landskabet får lov til at smyge sig helt op imellem husene. Kun græsarealet tættest på boligerne bliver slået, mens resten af arealet henstår naturligt og beplantes med yderligere engblanding.

I det grønne område mellem de to vænger løber en vandrende, der opsamler regnvandet fra overflader på terræn. Vandet ledes ned i en regnvandssø, der i tørre perioder står med højt græs og engblomster. Den lokale håndtering af regnvand bliver dermed både en funktionel, bæredygtig og æstetisk medspiller i oplevelsen af uderummene.

Projektet består af i alt 56 boliger, der er fleksibelt indrettet, så de både kan placeres nord og syd for boligvejene. Et gennemgående rum med køkken/alrum og stue sørger for, at dagslyset fylder boligen fra morgen til aften. Dette er kernen i boligen. Værelser, bad og bryggers støder op til denne kerne, som mindre intime rum. På hver side af kernen placeres terrasser. Store glaspartier fra væg til væg lader ude og inde flyde sammen. Naturen bliver en nærværende medspiller i den rumlige oplevelse, når den på denne måde bliver inviteret indenfor.

Materialer
Der er anvendt gedigne materialer som teglsten, trælister som patinerer til flot sølvgrå farve samt træ alu-vinduer. Den valgte mursten er en brunviolet sten med nuancer i gul og rust. Den har et flot taktilt udtryk, som skaber spil i facaden. Det er jordfarver, som passer godt ind i det naturlige landskab, som projektet placerer sig i.

  • Projekttype: Nybyggeri
  • Enterpriseform: Totalentreprise
  • Bygherre: Niels Skou
  • Areal: 6.108 kvm.
  • Samarbejdspartnere: Jørgen Lund Frederiksen A/S, Arne Elkjær
  • Status: Under opførelse
  • Kontakt: Rasmus S. Sørensen
Relaterede projekter:
Loading