white background for slider
Kulturhus Gilleleje - Udvikling af nyt kulturhus med biograf, bibliotek, musiksted, restaurant mm.
Projektet er beliggende i Gilleleje i det nordlige Sjælland.
Gilleleje er fra gammel tid en charmerende fiskerby, noget man har formået at bevare. Samtidig er det en levende kultur og handelsby.
Kulturhus Gilleleje på havnen i Gilleleje, er et nyt omdrejningspunkt for både turister og lokale.
Lokale foreninger, museet, biblioteket, biografen og Kulturhavn Gilleleje har sammen med Norconsult Arkitektur udviklet et spændende Kulturhus.
Rum til fællesskab kontra rum til fordybelse udmønter sig i en bevidst behandling af overgangene mellem det ydre og det indre rum.
Kulturhuset er designet til at give plads til både fællesskab og muligheden for en rolig pause i et hektisk liv.
Det private/sociale værested, får i dette hus sin renæssance efter indtoget af medietidsalderen.
Om vinteren og i mørket trækker huset sig sammen, men kommer til at stå som en varm lysende krystal, der indbyder til fællesskab.
Projektet Kulturhavn Gilleleje er tilpasset til den øvrige bys proportioner, og er et stort og vigtigt projekt i byens absolutte centrum.
Det er tilstræbt at skabe en moderne bebyggelse men med klassiske elementer.
Huset brydes gang på gang ned i mindre stykker, så den lange bebyggelse hele tiden byder på nye oplevelser.
Gavlene og mellemrummene byder på variation. Alt sammen for at bevare rytmen, så byggeriet ikke fremstår som et fremmed element i byen.
 

Kulturhus Gilleleje

Norconsult Arkitektur har i samarbejde med Kulturhavn Gilleleje udviklet et alsidigt kultur- og forsamlingshus i en spændende proces med stor brugerinddragelse. Processen har resulteret i et levende Kulturhus, der er vel forankret i det lokale kultur- og foreningsliv.

Kulturhuset ligger i Gillelejes absolutte centrum. Det var derfor afgørende at indpasse den nye bygning i byens eksisterende miljø og således også gå i dialog med stedets fysiske omgivelser.

Vi har tilstræbt at skabe en moderne bebyggelse med klassiske elementer, i fuld respekt for eksisterende proportioner i den centrale del af Gilleleje. Huset brydes gang på gang ned i mindre stykker, så den lange bebyggelse hele tiden byder på nye oplevelser, hvilket de tre gavle understreger. Gavlene og mellemrummene byder på variation, inddelinger, ind- og udtrækninger. Alt sammen for at bevare rytmen i byen, så den forholdsvis store bebyggelse ikke fremstår som et fremmed element i en bystruktur som Gillelejes.

Kulturhuset er designet til at give plads til både fællesskab og muligheden for en rolig pause i et hektisk liv, hvilket udmønter sig i en bevidst behandling af overgangene mellem det ydre og det indre rum. Huset fyldes således med Gillelejes dagligdag, med vandet, havnen og byens arkitektur.

  • Projekttype: Nybyggeri
  • Enterpriseform: Totalentreprise
  • Bygherre: EGB / Kulturhavn Gilleleje / Michael Nyboe
  • Areal: 2.800 kvm.
  • Samarbejdspartnere: STENDER, SWECO
  • Status: Afleveret
  • Kontakt: Rasmus S. Sørensen
Relaterede projekter:
Loading