white background for slider
Postgården - 19 eksklusive boliger samt to dagligvarebutikker.
Projektet er beliggende i Virum nord for København.
Virum er en bydel i Storkøbenhavn, beliggende i Lyngby-Taarbæk Kommune.
Bebyggelsen er en udvikling af grund ved Virum station.
Postgården tilpasser sig omgivelserne i størrelse og proportioner, bygningen er højest mod Frederiksdalsvej og lavest mod Skovridergårdsvej.
Et parkingshus tilknyttet byggeriet ligger i samme niveau som S-togs perronen og giver dermed optimale forhold for brugerne.
Konceptet er dagligvarebutikker i stueetagen og etageboliger fra 1. sal og op.
For at skabe et homogent arkitektonisk udtryk er både butikkernes og boligernes facader udført i samme type teglsten.
Eloxerede aluminiumsplader i en gylden farve skaber varme og spil i facaden.
Etageboligernes forskydninger skaber et skulpturelt udtryk.
Samlet set kommer de mange funktioner ”butikker og boliger” til at hænge sammen i et homogent og roligt facadeudtryk, som roligt flyder sammen med omgivelserne.
 

Postgården - Virum

Udvikling af en grund ved Virum Station baseret på konceptet med erhverv i stueetagen og boliger fra 1. sal og op.

Bebyggelsen indeholder to dagligvarebutikker samt 19 eksklusive lejligheder. Den markante tagprofil fremhæver bygningens karakteristiske, terrasserede form. For at skabe et homogent arkitektonisk udtryk er både butikkernes og boligernes facader udført i samme type teglsten. Eloxerede aluminiumsplader i en gylden farve skaber varme og spil i facaden. Etageboligernes forskydninger skaber et skulpturelt udtryk, og samlet set kommer de ellers meget forskellige funktioner ”butikker og boliger” til at hænge sammen i et homogent og roligt facadeudtryk.

Bebyggelsen tilpasser sig omgivelserne i størrelse og proportioner, og er således højest mod Frederiksdalsvej og lavest mod Skovridergårdsvej. Parkeringstorvet ligger i samme niveau som S-togs-perronen og giver dermed optimale forhold for brugerne.

Beboerne fortæller, at folk i nærområdet roser byggeriet for at have givet hele området et tiltrængt løft. En dagligvarebutik på den modsatte side af vejen er f.eks. blevet ”shinet op”, fordi der er kommet et nyt attraktivt byggeri, og beboerne selv nyder både deres nye lejligheder og udendørs opholdsarealer, der bidrager til det sociale liv i ejendommen.

  • Projekttype: Nybyggeri
  • Enterpriseform: Totalentreprise
  • Bygherre: Rema Etablering A/S
  • Areal: 5.500 kvm.
  • Samarbejdspartnere: Jodan Ingeniører
  • Status: Afleveret
  • Kontakt: Rasmus S. Sørensen
Relaterede projekter:
Loading