white background for slider
 

Hus på Stora Nötögrundet

Vi fik til opgave at tegne huset på Stora Nötögrundet, tanken var at det skulle fungere i livets forskellige faser. Familien ønskede at huset til at starte med skulle benyttes i sommermånederne og senere som en permanent bolig for 2 voksne.

"Et funktionelt hus ud over det sædvanlige" var kundernes ønsker om husets designsprog og facadedesign. Kvaliteter som god tilgængelighed, gode opbevaringsmuligheder og et generøst badeværelse med plads til tøjpleje var forudsætninger på et tidligt tidspunkt i processen.

Huset er designet til at opfylde standarden for en permanent bolig for to personer med mulighed for at arrangere det åbne multifunktionelle hemsområde til gæster, kontor eller bare en hyggelig stue, hvor du kan nyde udsigten til vandet gennem de store glaspartier.

Åben planløsning med nærekontakt til vandet
Boligen består af, en stueetage med hall, badeværelse og soveværelse støder op til en åben planløsning, hvor stue, køkken og spiseplads har direkte visuel kontakt med vandet. Den fritstående, dobbeltsidede brændeovn i midten er synlig fra flere retninger. Børnene eller gæsterne kan bo på 1 sal, som er åben ud mod resten af ​​huset og har direkte kontakt med de andre sociale områder.

For at nyde udsigten til vandet i nordlig retning fra spisepladsen, stuen og soveværelset, er facaden vinklet for at fange det tidlige morgenlys i soveværelset og fællesarealerne.

Træ i fokus
Trædækket, der omgiver huset, blev en organisk del af husets form og en direkte projektion af det store tag omkring huset. Terrassen følger husets funktioner og bliver bredere, hvor du ønsker mest beskyttelse og plads, langs gavlen mod sydvest og uden for spisepladsen.

Træet dominerer facadedesignet med generøse åbninger og store synlige bjælker, der er dimensioneret til at understøtte tagets snebelastning i Norrbotten-vinteren. De rå, levende og minimalt behandlede træfacader, søjler og bjælker hylder træets unikke æstetiske og mekaniske egenskaber som byggemateriale.

  • Projekttype: Nybyggeri
  • Bygherre: Privat
  • Status: Afleveret
Relaterede projekter:
Loading