white background for slider
Skolecenter Jetsmark - Nybygget skole
Projektet er beliggende i Pandrup nord for Aalborg.
Projektet er beliggende i naturskønne omgivelser, tæt på skov og strand.
Skolecenteret bliver midtpunkt for den nye bypark der binder de omkringliggende byer; Pandrup, Kaas & Moseby sammen.
Den arkitektoniske vision for det nye Skolecenter Jetsmark er at skabe et hus, der som bygning er en samlende og identitetsskabende kulturinstitution for området.
Det nye Skolecenter Jetsmark kommer til at danne rammer & dagligdag for omkring 800 børn og 100 medarbejdere.
Et markant og samtidigt underspillet bygningsværk i landskabet hvor homogene bygningskroppe forskyder sig både lodret og vandret.
 

Skolecenter Jetsmark

Det nye Skolecenter Jetsmark mellem Kaas & Pandrup kommer i fremtiden til at danne rammer & dagligdag for omkring 800 børn og 100 medarbejdere.

Den arkitektoniske vision for det nye Skolecenter Jetsmark er at skabe et hus der som bygning på én gang er en samlende og identitetsskabende kul­turinstitution for området samtidigt med at skolecenteret bliver midtpunkt for den nye bypark der binder de omkringliggende byer; Pandrup, Kaas & Moseby sammen.

Skolecenteret markerer sig som et landskabeligt træk, et markant og samtidigt underspillet bygningsværk i landskabet hvor homogene bygningskroppe forskyder sig både lodret og vandret og skaber lækroge og mindre uderum hvor inde og ude fly­der sammen og skaber nye rum for undervisning og ophold. Husets additive arkitektur både op- og nedskalerer huset så dette imødekommer husets brugere, børn såvel som voksne, samtidigt med at huset markerer sig i et ellers fladt landskab.

Den nye bygning fremstår åben og lys for forbi­passerende og brugere af huset. De lyse teglvolumener vokser som koter ud af landskabet og lig­ger som en perlerække af teglelementer med et tydeligt formsprog. Man inviteres til at skyde gen­vej, krydse over eller opholde sig omkring bygningen, og ledes på forskellig vis rundt om bygningen, således opleves bygningen ikke som en barriere i landskabet, men som et sammenbin­dende element.

Det nye skolecenter bygges med fleksibilitet samt overlappende funktioner således, at kvadratmeterne udnyttes bedst muligt. Både ude- og inderum kommer til at kunne anvendes til flere formål, uden at det går ud over funktionaliteten i forhold til hovedformålene med de enkelte rum.

  • Projekttype: Nybyggeri
  • Enterpriseform: Hovedentreprise
  • Bygherre: Jammerbugt Kommune
  • Areal: 8.500 kvm
  • Samarbejdspartnere: Nordic, ARKPLAN, Learning Spaces, KD2
  • Status: Under opførelse
  • Kontakt: Brian Mumgård
Relaterede projekter:
Loading