white background for slider
Vesterkærets Skole - ny samlingssal - Ny fleksibel sal tilknyttet den eksisterende skole.
Projektet er beliggende i Aalborg.
Centralt i Aalborg finder man Vesterkærets Skole.
Visionen var at skabe nye omgivelser for skolen, med fokus på at samle alle eleverne og skabe en højere fleksibilitet samt udnyttelse af de eksisterende gymnastiksale.
Den nye samlingssal skaber fleksibilitet og ekstra volumen ved at knytte de to eksisterende sale samme med en ny forbindelsesskabende samlingssal.
Den nye samlingssal forholder sig til de eksisterende bygningers fine proportioner ved at arbejde med saddeltaget på en ny måde.
De store vinduespartier, som åbner op mod skolegården, er ligeledes udformet på en måde, der relaterer sig til de eksisterende bygninger.
Facaden af den nye bygning er udført af varmebehandlet træ, som over tid patinerer i mange fine grå nuancer, og kræver minimalt vedligehold.
Træ som materialitet går igen i interiøret - hvilket bidrager til en varm og venlig stemning i rummet. Sammen med det varme træ er der valgt Troldtekt vægbeklædning.
 

Vesterkærets Skole

Den nye samlingssal medfører mere plads og dermed øget fleksibilitet i hverdagen for børn og voksne på Vesterkærets Skole. Ved at knytte to eksisterende sale sammen med den nye samlingssal skabes desuden både funktionel og visuel forbindelse mellem nyt og gammelt.

Den nye samlingssal forholder sig til de eksisterende bygningers fine proportioner ved at fortolke saddeltaget på en ny måde. Derudover er arbejdet med kommunikation i materialevalg. F.eks. fremstår de eksisterende bygninger i tegl. For at skabe en levende facade er den nye bygning udført i et smukt patinerende naturmateriale - træ. Varmebehandlet træ patinerer i mange fine grå nuancer, og kræver desuden minimalt vedligehold.

Træ som materialitet går igen i interiøret, hvilket bidrager til en varm og venlig stemning i rummet. Sammen med den det varme træ er der valgt Troldtekt som delvis vægbeklædning. Dette er med til at understøtte gode lydforhold i salen. For at understrege forholdet mellem det nye og det eksisterende er tegl, som i de tidligere bygninger danner ydervæg, omdannet til en kontrastskabende indervæg.

  • Projekttype: Nybyggeri
  • Enterpriseform: Fagentreprise
  • Bygherre: Aalborg Kommune
  • Areal: 2.300 kvm.
  • Status: Afleveret
  • Kontakt: Nils Pagh Andreasen
Relaterede projekter:
Loading