white background for slider
Toldbodhuse - 110 attraktive lejligheder på Odense havn.
Projektet er beliggende i den eventyrlige storby Odense.
Danmarks tredjestørste by, Odense, har byudvikling i fokus. I flere af byens områder opføres projektbyggerier af både større og mindre karakter.
Toldbodhus har en attraktiv beliggenhed ved Promenaden i Odense.
Bebyggelsen består af 4 hvide bygningskroppe med partier af gyldne eloxerede aluminiums plader og vinduer, der med sin varme glød giver kontrast til byggeriet.
Bygningerne trapper ned fra 7 til 4 etager fra øst mod vest, hvilket giver et skulpturelt og varieret udtryk, og muliggør penthouselejligheder med eksklusive tagterrasser.
Mellem husene og oven på parkeringskælderen er der etableret en begrønnet flade af græs og lav vegetation med små belagte opholdsarealer.
Et snoet stisystem fører til de enkelte opgange.
Fladen møder gaden via en terrasseret plint med trapper og beplantning. Derved formidles overgangen til gadeniveau på en arkitektonisk og imødekommende måde.
Boligerne er lyse og venlige alle disponeret med opholdsrum og altaner mod enten syd eller vest.
Mange af boligerne er gennemlyste, så rummene får et varieret dagslysindtag.
 

Toldbodhuse - Odense

Landemærket er en del af Promenadebyen ved Odense havn og har en unik beliggenhed tæt pa Odense centrum, og alligevel med fødderne i vandkanten og skoven i baghaven. Området har bibeholdt sin maritime charme samtidig med, at det tilbyder alle moderne bekvemmeligheder og spændende, funktionel arkitektur.

Landemærket indskriver sig i Promenadebyen som en u-formet bebyggelse i tegl og hvid beton. Bygningen trapper fra fire til seks etager og indeholder 56 forholdsvis små lejligheder.

Lejlighederne er designet lyst og luftigt. Store vinduespartier og altaner lukker lyset ind, og indbyder til, at livet kan leves både ude og inde, året rundt. Lejlighederne er indrettet, så kvadratmeterne er optimalt udnyttet og med smukke og holdbare materialer.

Landemærket er et lavenergibyggeri, som lever op til nutidens byggestandarder om energioptimering. Her er anvendt forskellige løsninger, som påvirker varmeforbruget positivt, herunder lavenergivinduer og mekanisk ventilation med varmegenindvinding.

  • Projekttype: Nybyggeri
  • Enterpriseform: Totalentreprise
  • Bygherre: Maycon
  • Areal: 10.500 kvm.
  • Samarbejdspartnere: Hans Jørgensen & søn, Niras
  • Status: Afleveret
  • Kontakt: Rasmus S. Sørensen
Relaterede projekter:
Loading