white background for slider
Vallensbæk Stationstorv - 67 nye boliger til aldersgruppen +55.
Projektet er beliggende i Valensbæk.
Vallensbæk er en forstadkommune til København og har et indbyggertal på godt 17.000.
På denne attraktive grund ved Vallensbæk station ønsker vi at skabe en varieret og spændende bebyggelse af høj funktionel arkitektonisk kvalitet.
Ambitionen er at inddrage de eksisterende bygninger i de kommende planer, således de får stor gavn af tilbygningen og kan gøre brug fællesarealer aktiviteter der udbydes.
Bygningen trapper ned fra nord mod vest og syd. På den måde sikres det at mest mulig sol rammer fælles terrassen i bygningens midte, samtidig skærmes der mod banelegemet.
Hovedadgangen fra gadeplan op i bebyggelsen sker fra nord via passagen, der fører til Vallensbæk station samt indkøb m.m.
Projektet henvender sig til den voksende gruppe af mennesker, der ønsker en anden måde at bo og leve på. Det såkaldte Co. Living.
Boligerne er indrettet så, der er de kvadratmeter man har behov for i det daglige. Der er god plads i færre rum og der er hele tiden indtænkt tilgængelighed og fleksibilitet.
Den plads man ikke har i sin egen bolig finder man andre steder i bebyggelsen. Der er f.eks. et stort fællesrum som kan benyttes til fester, foredrag eller andre aktiviteter.
Fællesrummet har direkte kontakt til Der er også en stor fællesterrasse hvor grønne planter skaber rum og stemning. Eller man kan lade sine børn eller venner overnatte i en af de to små gæstelejligheder.
Bebyggelsen tænkes udført i en rødbrun tegl. Partier og altaner af gyldne alukserede alu. plader, træ og glas giver varm glød, kontrast, karakter og variation til bebyggelsen.
Den nye bygning udformes så den fuldender den eksisterende bygning og der dannes en ny karréstruktur uden bagside mod byen.
 

Vallensbæk Stationstorv Syd

På en attraktiv grund ved Vallensbæk Station har vi tegnet 67 nye boliger til aldersgruppen +55. De nye boliger ligger i forlængelse af den eksisterende centerbebyggelse.

Bebyggelsen er planlagt med vægt på at sikre boliger af varierede størrelser til målgruppen. Der er god plads i færre rum, frem for lidt plads i mange rum, og her er overalt indtænkt tilgængelighed og fleksibilitet. 

Den plads, man ikke har i sin egen bolig, kan man til gengæld finde andre steder i bebyggelsen. F eks. i det store fællesrum, der er indrettet med køkken, spiseafdeling samt hyggeligt sofahjørne og som har store glasdøre, der kan åbnes ud mod den store fællesterrasse. Desuden etableres også gæstelejligheder, hvor besøgende børn og gæster kan overnatte.  

Alle boliger har store opholdsrum og altaner mod enten syd eller vest. På den måde får vi på bedst mulig vis udnyttet dagslyset. Bygningskroppene trapper ned fra 7-4 etager og skaber på den måde et skulpturelt og varieret udtryk. I de to nederste etager er der etableret p- pladser, så hver lejlighed har sin egen plads. Derudover er der et depot og cykelparkering.

  • Projekttype: Nybyggeri
  • Enterpriseform: Totalentreprise
  • Areal: 8.800 kvm.
  • Samarbejdspartnere: Junge Byg, Norconsult Ingeniør
  • Status: Under opførelse
  • Kontakt: Rasmus S. Sørensen
Relaterede projekter:
Loading