white background for slider
Villa Svejbæk - Liebhavervilla med 180 graders panoramaudsigt over Borresø.
Projektet er beliggende ved Silkeborg i Midtjylland.
Lige ud til Borresø på en klint 17 meter over vandet ligger Villa Svejbæk i perfekt spænd med den natur, den er omgivet af.
Panoramaudsigten udgøres af Borresø og den fredede skov på den anden side. Her kan beboerne følge med i årets rytme.
Grundtanken var at udnytte det potentiale, naturen har givet. En mørk teglbase skyder sig ud af den græsbeklædte skråning, og en hvid, let æske ligger ovenpå.
En ren og enkel glasfacade mod syd trækker sollys og sø-udsigt ind i stuen. Felter med trælister bløder op og skaber varme inde såvel som ude.
Huset er nedtonet ude fra vejen, hvor den fremstår som en etage, men åbner sig ud mod den naturskønne udsigt i to etager.
De fleste af boligens rum har glæde af den fantastiske udsigt.
Den hvide æske er udført i hvid puds og med douglasgran som giver varme til facaden. Den hvide kasse ”svæver” hen over en mørk teglstensbase.
Entreen er ofte et lidt kedeligt rum, men i dette hus fremstår fordelingsrummet elegant, fordi der i loftet er indsat et 18 kvadrat stort, sydvendt glasparti.
Generelt er huset simplificeret mest muligt, så gulvene eksempelvis kun består af to forskellige materialer: douglasgran og sort natursten.
 

Villa Svejbæk

Lige ud til Borresø på en klint 17 meter over vandet ligger Villa Svejbæk i perfekt spænd med den natur, den er omgivet af og med panoramaudsigt til skov, sø og Himmelbjerget.

Arkitekturen går i denne liebhaverbolig i dialog med naturens store potentiale for at skabe de optimale boligforhold. En mørk teglbase skyder sig ud af den græsbeklædte skråning, og en hvid, let æske ligger ovenpå. En ren og enkel glasfacade mod syd trækker sollys og vandudsigt ind i stuen. Felter med trælister bløder op og skaber varme inde såvel som ude.

Huset er nedtonet ude fra vejen, hvor den fremstår som en etage, men åbner sig ud mod den naturskønne udsigt i to etager. De fleste af boligens rum har glæde af den fantastiske udsigt.
På 1. salen ligger køkken/alrum og stue og i næsten hele husets længde en terrasse. Her udviskes grænsen mellem ude og inde, så det føles som at sidde midt i naturen.

Den hvide æske er udført i hvid puds og med douglasgran, hvilket giver varme til facaden. Der er arbejdet med få robuste materialer, som komplementer hinanden både ved at være kontraster og give varme til huset

Entreen fremstår ekstraordinært lys og venlig i kraft af et 18 kvadrat stort, sydvendt glasparti i loftet. Derudover skaber en glasvæg kig igennem boligen, så rummet føles langt større end det er.

  • Projekttype: Nybyggeri
  • Enterpriseform: Totalentreprise
  • Bygherre: Privat
  • Areal: 359 kvm.
  • Status: Afleveret
  • Kontakt: Rasmus S. Sørensen
Relaterede projekter:
Loading